dissabte, 31 d’octubre del 2015

QUAJADA DE XOCOLATA PER TOTS SANTS !!



Sembla que la tardor és l'època escollida per moltes cultures per recordar els morts. I és així des de fa mil·lenis. El cicle natural de la vida fa que quan arriba el fred la natura mori, els homes ja no es podien alimentar dels fruits de la terra i tampoc podien fer festes ateses les inclemències del temps. Així, la tardor es considerava l'inici d'un nou cicle, on els homes i les dones tornaven a una rutina per preparar-se per a l'hivern. Hi han exemples de festivitats en aquesta època a tot el món, des dels maies fins a les civilitzacions més orientals.

A Europa la cultura celta celebrava l'any nou en aquestes dates. Durant la celebració del Samhain (que en gaèlic vol dir "fi de l'estiu"), i que durava uns quants dies, en dedicaven un als esperits de les persones mortes que es deia el Dia dels Esperits. Durant aquesta jornada els esperits dels difunts tenien permís per abandonar el seu món i entrar en el nostre, i ho aprofitaven per reunir-se amb els familiars vius. Els celtes, que dominaven gran part d'Europa, usaven aquesta festivitat per recordar els éssers estimats desapareguts, i els feien menjar i també decoraven les cases per espantar els mals esperits. D'aquí es creu que sorgeixen les dues variants del Samhain: Tots Sants i Halloween. Que trobau si per aquesta nit , prepram aquest postre terrorífic ???



QUE NECESSITAM ??

- 1 litre de llet , millor si és sencera o semi .
- 1 tauleta de xocolata de 250 gr per fondre
- 2 sobres de cuejada
- 50 gr de sucre
- 220 gr de galetes oreo
- galletes rectangulas o redones ( aquestes son cuétara fibra línia )
- 1 retolador per decorar postres , per escriure les lletres.

COM HO FEIM ??

- Posem al tassó de la thermomix , la tauleta de xocolata a trossos i trituram 15 seg, a velo. 5/10
- Li afegim , la llet , la cuajada , i el sucre i programam 10 min , 100º , velo. 3 .
- Posam dins tassonets i esperam a que qualli
- Amb el retolador , pintam les lletres de les galetes
- Amb una cullera o ganivet anam retirant la crema de dins de les oreo .
- Amb el tassó net i ben eixut , ficam les oreo sense gens de crema blanca , i trituram 5 seg , velo. 5 . no importa que quedi molt fi , perquè així pareixerà més la terra .
- Agafam els tassóns i lis clavam la galeta , i posam la galleta triturada per fer la terra ,
- Decorar al gust amb unes fulletes verdes de menta o floretes seques  i ja estan fetes !!! a que són molt fàcils de fer ??

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada