diumenge, 28 d’abril del 2013

TRUITA EXPRÉS DE PATATILLA DE BOSSA

Avui vos vull explicar una curiositat dels ous ....

Vos heu fixat mai , els qui comprau ous , que porten un etiquetatge a la closca ?? , són uns números impresos , normalment de color vermell , vos heu aturat mai a pensar què volen dir ??


 
 
 
el primer número , és el mes important , ja que qualifica la forma en que viuen les gallines .... Aquest número va del 0 al 3 :
 
El número 0 : és el que ens diu que estam consumint ous ecològics , fets per gallines que viuen en llibertat, a espais oberts i que es poden moure lliurement, solen esser unes 6 gallines per metre quadrat en el galliner. No prenen antibiòtics i mengen el pinso ecològic.
 
El número 1: Són els ous de les gallines que noltros les anomenam " camperas " , viuen a corrals a l'aire lliure i amb un galliner per poder posar els ous, amb una densitat de 4 gallines per metre quadrat.
 
El número 2:  Ara es quant ve el tema important ,i és aquí quant empitjora la vida de les pobres gallines ,  quant ja duen el número 2 , significa que viuen en naus industrials , amb una densitat d'unes 12 gallines per metre quadrat, és a dir que no es poden moure !! no veuen mai el sol , i se`ls hi talla el bec perquè no puguin fer mal  o rompre els ous .
 
El número 3:  significa que aquests ous , són fets de gallines que vivien dins tanques col.locades verticalment d'uns 600 centímetres quadrats ( perquè us faceu una idea un DIN A 4 fa 623 cm) que fort no ?? , I que amés  no es poden moure gens, també se'ls hi talla el bec i les engreixen amb antibiòtics .
 
Les lletres que duen després dels números , com per exemple : ES , significa que provenen de l'estat Espanyol .
 
I els números que venen després , son els que ens indiquen la granja de producció.
 
Normalment , els ous que la majoria de gent compren , i per tant consumeix , son de tipus 3... No trobau que ens hi hem de mirar una mica amb lo que mengem , i menjar ous sans que provenen de gallines sanes ...  Idoi perquè no ho provam amb una truita com la que hem feta avui per sopar , feta amb ous de casa ???
 
 
 
 
 
Aquesta recepta es una d'aquelles receptes que quant tens un dia com el meu d'avui , que si hagués tengut 30 hores , encara no m ' haguessin bastat ....però dius , mentalment..... haurem de sopar alguna cosa ,no ?? I pensant que podia fer , me n 'he en-recordat que un dia  cercant per internet , vaig trobar aquesta recepta , i vaig dir .... un dia ho he de provar.... a veure que tal !! , i la veritat és que està boníssima i sempre et pot treure d'un imprevist ,o d'una emergència , jajaja !!  a casa a trionfat , ja que ningú s'ho creia que estava feta amb patatilla ... ha estat molt divertit !!!
ja me direu que tal , si la provau de fer !!! voreu que és boníssima i més ràpida impossible !!
 
 
QUE  NECESSITAM :
 
6 ous
150 gr de caba frita d'aquesta que ve empaquetada , ( opcional )
150 gr. de patatilles frites de bossa (tipus rufles )
2 cullerades de llet
 
 
COM HO FEIM ??
 
- Posam els ous a un bol i les batem amb una forqueta .
 
- Li afegim la ceba i les patates , fent-les a troços amb l 'ajuda de la forqueta , i mesclant be amb l'ou.
 
- Deixam reposar uns minuts , perquè la patatilla es reblanesqui be amb l'ou .
 
- Posam al foc una pella antiadherent ,i li ficam una gota d 'oli , i quant la pella sigui ben calenta li ficam tota la mescla, i deixam cuejar per aquest costat.
 
- Li donam la volta amb l 'ajuda d'un altre plat , i cuejam per l'altra costat , i llesta !!
 
Nota: No es necessari afegir sal a la truita , ja que les patatilles en duen bastanta .
 
 
 
 
                                                                                                                 BON PROFIT !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada