diumenge, 5 de maig del 2013

PIRULETES DE CARAMEL

Aquesta setmana ha estat un tant moguda ... ja que hem tengut moltes coses a fer , i gens de temps per cuinar , però avui és diumenge i no podia estar fora  penjar cap recepta .... Per això aquesta setmana serà una recepta molt senzilla , però que es ideal per fer amb els mes petits de casa , ja que és molt fàcil de fer i que segur que les hi encanta ... ahhh !!! i a nosaltres també , perquè aquí no li agrada un caramel ???



 


QUE NECESSITAM ??

200 gr. de sucre
2 cullerades de suc de llimona
2 cullerades d 'aigua
colorant alimentari ( opcional )
porta espelmes (per fer de motlle)
pals de piruleta o pals de pinxo


COM HO FEIM ??

A un plat , li posam paper sulfuritzat ( de forn ) i col.locam els porta espelmes separats un de l 'altre i les hi feim un tall per posar-li el pal de la piruleta . Reservam .

Si volem fer mes d'un color de piruleta , ho farem per separat . En aquest cas les he fet de dos colors, aixi que dividim entre dos els ingredients .

A una olla petita , posam 100 gr de sucre , una cullerada de sucre i una cullerada de suc de llimona , ho feim bulir a poc foc sense remenar , només cal moure l 'olla un poc .

quant comenci a bulir , li posam unes gotes de colorant si volem , remenam un poc l'olla perquè es mescli bé , i ho deixam un parell de minuts fins que el caramel agafi un poc de cos .

Ho anirem posant dins els porta espelmes , i deixarem refredar , unes hores .

Desmondam tallant els porta espelmes , i embolicam les piruletes amb paper de celo-fan, perquè així és conservin millor .

repetirem el procés si volem fer més colors.



NOTA: Jo he emprat aquets porta espelmes  com veis a la foto , perquè els motlles que tenc a casa son per xocolata i no suportarien la temperatura que agafa el caramel .... i per internet , vaig veure aquesta idea , d'utilitzar porta espelmes , per fer de motlle ,  buidant-los i fent-los nets ,  i la veritat es que van mel !!! 

                                                                                                             bon profit !!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada