QUE NECESSITAM ??
200 gr. de sucre
2 cullerades de suc de llimona
2 cullerades d 'aigua
colorant alimentari ( opcional )
porta espelmes (per fer de motlle)
pals de piruleta o pals de pinxo
COM HO FEIM ??
A un plat , li posam paper sulfuritzat ( de forn ) i col.locam els porta espelmes separats un de l 'altre i les hi feim un tall per posar-li el pal de la piruleta . Reservam .
Si volem fer mes d'un color de piruleta , ho farem per separat . En aquest cas les he fet de dos colors, aixi que dividim entre dos els ingredients .
A una olla petita , posam 100 gr de sucre , una cullerada de sucre i una cullerada de suc de llimona , ho feim bulir a poc foc sense remenar , només cal moure l 'olla un poc .
quant comenci a bulir , li posam unes gotes de colorant si volem , remenam un poc l'olla perquè es mescli bé , i ho deixam un parell de minuts fins que el caramel agafi un poc de cos .
Ho anirem posant dins els porta espelmes , i deixarem refredar , unes hores .
Desmondam tallant els porta espelmes , i embolicam les piruletes amb paper de celo-fan, perquè així és conservin millor .
repetirem el procés si volem fer més colors.
NOTA: Jo he emprat aquets porta espelmes com veis a la foto , perquè els motlles que tenc a casa son per xocolata i no suportarien la temperatura que agafa el caramel .... i per internet , vaig veure aquesta idea , d'utilitzar porta espelmes , per fer de motlle , buidant-los i fent-los nets , i la veritat es que van mel !!!
bon profit !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada